Субота, 27.04.2024, 23:31
Вітаю Вас Гость | RSS

Педагогу-організатору

Міні-чат
200
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 527
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Виховна робота


00:45
Ігри, взяті із збірки сценаріїв ігрових програм для дітей «Діти грають залюбки». ч.2

СЮРПРИЗИ З МОТУЗКАМИ

Мета: Навчити дітей цікаво і корисно самоорганізовувати свій віль­ний час, користуючись простими засобами, що знаходяться поряд (мотузки, кіндер-сюрпризи, пластикові пляшки). На основі знайомих ігор придумувати нові, використовуючи відомі модулі, засоби, правила, матеріали тощо. Виховувати почуття радості від власних знахідок та участі в колективних іграх.

Ведучий: Добрий день любі діти! Добрий день шановні дорослі! Я бачу, що ви з нетерпінням чекаєте обіцяні сюрпризи. А тому не будемо гаяти часу, прийшла пора розпочати гру. Сьогодні я познайомлю вас зі своїми друзями, вони ось тут у моїй чарівній корзинці. Дивіться, ось во­ни! Ви гадаєте це звичайні мотузки? Так і ні. Вони звичайні лише на перший погляд, поки їх не візьмуть рученята, які люблять працювати, не побачать веселі оченята, та не пристосує розумна голівка. А у вас цього, я бачу вдосталь. Я навчу вас робити ігри, грати в них, а ви обіцяйте, що ви їх не забудете та ще й навчите своїх друзів у школі та в дворі.

Примітки: Для проведення програми можна сформувати 2 команди по 10-12 дітей в кожній і проводити ігри на конкурсній основі. Якщо дітей багато, на кожну гру, або пару ігор формуються нові команди.

Гра "Перечепи ніжки"

Матеріали: 2 мотузки (60 см) зв'язати кільцем, 10 фішок (або кеглів, чи заповнених піском пластикових пляшок), стрічки, мотузки по кількості учасників.

Правила: По сигналу ведучого учасник команди одягає на ноги зав'я­зану мотузку, яка обмежує можливість пересування і починає оббігати перепони у вигляді фішок. На протилежному кінці стоїть дитина. Задача гравців зав'язати стрічки на "косу" ляльці, якими служать пальці гравця. Вертається гравець вільно і передає мотузку іншому гравцеві команди.

Гра "Веретено"

Матеріали: Мотузка, на краях якої закріплені палички, по середині - мітка.

Правила гри: гравці починають за сигналом намотувати мотузку на пальці, як нитку на веретено. Виграє гравець, який дістане мітки перший.

Гра "Чудернацьке намисто"

Матеріали: 20 причіпок, 2 мотузки, стрічки на голову для позначення ловців.

Правила: Дві команди по 12 дітей вибирають по 2 ловці. Ловці зби­рають прищіпки, що причеплені до спин дітей протилежної команди і чіпляють їх до своєї мотузки. Гравці, що позбулися прищіпок вибувають з гри. Виграє та команда, яка швидше збере своє намисто. Якщо один з двох ловців команди зібрав свої фішки швидше, він має право допомогти ловцеві своєї команди.

Гра починається за сигналом ведучого.

Гра: "Хто спритніше?"

Матеріал: 4 резинки для стрибання, мотузка, два стільця.

Правила: По команді ведучого гравці команд починають рухатися до стільців, при цьому їм треба підлізти під резинку (мотузку), пере­стрибнути через іншу і, сівши на стілець, висмикнути з-під нього мотузку. Виграє гравець, що встиг заволодіти мотузкою.

Команда виграє по більшості перемог, тому краще, щоб кількість гравців була не парна.

Гра "Всі на одній мотузці"

Матеріали: 2 мотузки - футляр від зубної щітки, або ложки (краще дерев'яні), можна новий олівець. "Голка" прикріпляється до "Нитки" міцно.

Завдання для гравців: Один з гравців команди починає просувати "голку з ниткою" через одяг дітей (від рукава до рукава). Завдання команди допомогти один одному, щоб швидше опинитися всім "на мотузці". Можна продовжити гру, повернувши мотузку назад.

Гра "Ласо"

Матеріали: Мотузка (5 м, на кінці якої закріплено кільце (діаметром 20 см). Пластикова пляшка з водою або піском як ціль.

Хід гри: За сигналом ведучого гравці команд починають накидати кільце на ціль. Кожному гравцеві дається 5 спроб, якщо гравець жодного разу не попав він вибуває з наступного туру.

Перший тур: гравці попадають в ціль, що стоїть на відстані 3 м, в другому на 5м, але кожне вдале попадання приносить команді 2 бали.

Гра "Рибалки та рибки"

Матеріали: мотузка з тягарем на кінці.

Правила: Команда обмінюється ведучими. Ведучий стає в центр кола й починає розкручувати мотузку з тягарем на кінці. Діти, що стоять в колі, при наближенні мотузки повинні підстрибувати. Хто не встиг і мотузка торкнулася ніг вибиває з гри. Та рибка, яку не піймає рибалка отримує звання "золотої".

Гра "Неслухняні кульки"

Матеріали: Лійка (можна зробити з верхньої частини пластикової пляшки) до якої прив'язано на мотузці (40-50 см) кульку (можна використовувати футляри з кін дер-сюрпризів)

Правила: Починає гру капітан. Він має 10 спроб попасти кулькою в лійку. Як тільки м'ячик у лійці, капітан має право взяти собі наступного гравця в команду, кого він забажає.

Гра "Мотузяний тетріс"

Матеріали: Зав'язана кільцем мотузка довжиною близько 5 м, або резинка для стрибання у кожної команди.

Правила: За сигналом ведучого команда повинна утворити за допомогою мотузки загадану фігурую Виграє команда, яка швидше і цікавіше виконає завдання.

Приблизний перелік завдань: трикутник, квадрат, коло, прямокут­ник, зірочку, квіточок, метелик тощо.

Примітка: Для маленьких дітей при вивченні гри потрібно допомога координатора з дорослих чи дітей старшого віку.

Гра "Довгі коси"

Матеріали: Обруч, на якому закріплено 6 мотузок однакової довжини по 3 з кожного боку.

Правила: За сигналом ведучого, пересуваючись попід мотузками діти повинні сплести косу. Перемагає та команда, яка встигає сплести довшу косу за визначений час.

Гра "Лебідь, рак та щука"

Матеріали: Мотузка зв'язується (утворюється кільце), 3 фішки. (Мож­на розіграти пляшку солодкої води)

Правила: 3-4 гравця стають рівномірно в мотузку. їх завдання пер­шому дотягнутися до фішки і схопити її. Початок гри за сигналом веду­чого. Перемагає перший.

Категорія: Ігри, конкурси, змагання | Переглядів: 2763 | Додав: Ali | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024